“Ljetni bljesak 2024” međužupanijske ljetne igre za osobe s intelektualnim teškoćama

Ove godine, točnije 26.lipnja na poziv Inkluzija Pakrac-Lipik sudjelovali smo na drugim međužupanijskim ljetnim igrama za osobe s intelektualnim teškoćama pod nazivom “Ljetni bljesak 2024”.

Ideja o međužupanijskim ljetnim igrama rodila se prošle godine s ciljem da se osobama s intelektualnim teškoćama omogući sudjelovanje u sportskim aktivnostima na bazenima. Ove godine, među sudionicima sudjelovali su predstavnici iz Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke, Brodsko-posavske, Karlovačke, Međimurske, Grada Zagreba te Požeško-slavonske županije. Naša udruga osvojila je sjajno 2. mjesto, dok je Udruga OITMŽ osvojila 1. mjesto te Udruga Jaglac Orehovica osvojila je 3. mjesto.
Natjecatelji su se okušali u raznim igrama, zanimljivih naziva: voda iznad glave, gađanje u koš s lopticama poredanim po bojama, slalom između bova u vodi i donos loptica, gađanje s lopticama u krugove te štafeta u bazenu. Ovaj događaj pokazao je snagu zajedništva i važnost inkluzije, istovremeno pružajući sudionicima nezaboravno iskustvo i priliku da zasjaju. 😁👏🏊🤽
Uz pehare za prva tri mjesta i nagradu za fair play, svi sudionici su dobili poklon vrećice s uspomenama na Lipik i Pakrac.
U povratku smo stali u Bjelovaru te zasladili ste odličnim sladoledom i malo prošetali po gradu! 🍨
Zahvaljujemo na pozivu, odličnoj organizaciji te odličnom druženju! 😊

SHARE IT: