Klub Latica

Klub Latica

Klub “Latica” organizira aktivnosti za osobe s intelektualnim teškoćama na području Grada Koprivnice i općina koje gravitiraju gradu.   Aktivnosti se održavaju pet dana u tjednu u prostorima Udruge.

Aktivnosti koje se provode ovim projektima:

Kulinarske radionice
Svrha je pripremiti osobe s intelektualni teškoćama i teškoćama u razvoju za samostalan život kroz pripremu i obradu namirnica te pripremu jednostavnih jela. Ujedno uče odrzavati prostor za kuhanje čistim kao i pravilno korištenje i održavanje pribora za jelo.
Kreativne radionice
Kod osoba s intelektualnim teškoćama i teškoćama u razvoju potiče se kreativno stvaralaštvo, mišljenje i izražavanje. Svaki korisnik ima priliku izraziti svoje mišljenje i viđenje tuđih radova i djela čime razvija kritičko razmišljanje i vlastiti stav.
Keramičke radionice
Kroz radionice uče postupak izrade proizvoda, pripremu materijala, modeliranje, sušenje, retuširanje, pečenje i oslikavanje keramike čime će se doprinijeti izradi unikatnih predmeta kojima će se promovirati Udruga.
Sportsko-rehabilitacijske radionice
Provode se vježbe prilagođene svakom pojedincu i njihovim mogućnostima za poboljšanje funkcionalnog statusa i za provođenje aktivnosti svakodnevnog života. Provodi se individualno i grupno te se potiče korisnike na svakodnevno vježbanje izvan udruge.

Aktivnosti u zajednici
Uključuju odlaske na razne manifestacije, druženje srodnih udruga, suradnja s javnim ustanovama gdje se prezentiraju radovi koji su izradili naši korisnici.

Glazbeno-edukativne radionice
uključuje prepoznavanje različitih vrsta instrumenata i glazbenih žanrova kroz  kvizove, usvajanje riječi pjesama uz pratnju gitare.

Kamp Selce
Članovi udruge provode aktivnosti izvan same ustanove čime kvalitetno upotpunjuju slobodno vrijeme te ujedno poboljšavaju socijalne i komunikacijske vještine i izvan uobičajene svakodnevnice. Aktivnije su uključeni u zajednicu te time razvijaju osjećaj pripadnosti, povećavaju osjećaj samopouzdanja, ali i imaju priliku promijeniti određene stereotipe vezane uz osobe s intelektualnim teškoćama i teškoćama u razvoju.

Dramsko plesne radionice
Kroz aktivnosti korisnicima je dana mogućnost da se lakše otvore i komuniciraju te da lakše usvajaju pojmove. Ujedno aktivnost se provodi u grupi te time dolazi do jačanja grupne dinamike i suradnje te korisnike potiče senzibilizacija, otvara vlastiti tjelesni vokabular te proširuje postojeći bez obzira na invaliditet.