Moć znanja zalog budućnosti Latica

ESF Projekt “Moć znanja – zalog budućnosti Latica” bavi se izazovima jačanja organizacija civilnog društva kako bi se kroz snažne organizacije i inovativne modele djelovanja pružio učinkovit odgovor na potrebe osoba s intelektualnim poteškoćama, posebice u vrijeme krize i time poboljšala njihova kvaliteta života

Pprojekta provodi Udruga “Latice” s partnerima Gradom Koprivnicom  i Udrugom za terapijsko jahanje “Osmijeh” . Svrha je unaprijediti kapacitete lokalnih organizacija civilnog društva za pružanje učinkovitijeg odgovora na potrebe lokalne zajednice u vrijeme krize.

 

1. Radionica Crowdfounding  – upoznat će se inovativni način prikupljanja sredstava kroz grupno financiranje.

2. Trening za korištenje konferencijskih alata i uspostavu home offica

3. Edukacija – menadžment volontera

Volonterske akcije: terapijsko jahanje, podrška korisnicima

4. Mapiranje potreba – Obuhvaća istraživanje: 100 osoba s intelektualnim teškoćama

Svrha ovog istraživanje je prikupiti informacije koje će služiti kao temelj za stvaranje planova na lokalnoj razini u cilju pružanja kvalitetnijih socijalnih usluga i podrške u kriznim situacijama.

5. Studijsko putovanje u Valenciju – posjet Zakladi Espurna, kao primjeru dobre prakse. Espurna okuplja osobe s intelektualnim poteškoćama koji su zbrinuti kroz stambene zajednice u kojim korisnici žive uz podršku, a koje im omogućuju autonomiju.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 442.044,82 HRK (58.669,43 EUR).
Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 375.738,10 HRK (49.869,02 EUR) i Državnog proračuna u iznosu od 66.306,72 HRK (8.800,41 EUR).
Razdoblje provedbe: 23. lipnja 2022. – 23. prosinca 2023.
Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.
Mirjana Grivić, voditeljica projekta
Tel: 0996248057
e-mail: info@latice.hr
Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Osmijeh – udruga za terapijsko jahanje.