Radni sastanak u uredu Javne pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slošnjak

Ništa nije teško, kada se boriš za ono u što vjeruješ i za ONE koji to zaslužuju!🤗

Predsjednici udruga članica Hrvatskog Saveza osoba s intelektualnim teškoćama, te predsjednica Saveza Mirjana Jakovčev, potpredsjednici Ozren Catela, Nevenka Fuchs, predsjednica Udruge “Latice” i predstavnici Udruga HSOSIT u prijepodnevnim satima 27. siječnja 2020. god prisustvovali su radnom sastanku u uredu Javne pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slošnjak. Pravobraniteljicu smo upoznali s aktivnostima naših udruga i Saveza, te je svatko od nas prezentirao problematiku s kojom se susrećemo u “partnerskom” odnosu sa nadležnim Ministarstvom. Ozren je pripremio jedno iscrpno izvješće, u kojem je detaljno i vrlo emotivno pokušao dočarati Pravobraniteljici u kakvu poziciju nas stavlja Ministarstvo. Pravobraniteljica je obećala da će sve zaključke ovog sastanka prosljediti i uputiti na prave adrese i inzistirati da nam se posveti i da “važnost” i “status” koji zaslužujemo.
Ne, nismo tu stali!
Isti sastav održao je radni sastanak i u Vladinom uredu za udruge, pred ravnateljicom ureda i kolegicama. Sličan sadržaj sastanka, slične teme i isti problemi. Također, svi zaključci sastanka idu na prave adrese, te je dogovorena daljnja suradnja.
Ali ni tu nećemo stati, i ovo je samo uvod, pokretanje kotačića kojeg mi udruge guramo u pravom smjeru!
Inzistiramo da nam nadležni za naš rad konačno priznaju sve ono što smo kroz dugi niz godina odrađivali umjesto njih, jeftinije od njih, kvalitetnije od njih i ono što je najvažnije, s puno puno više ljubavi od njih…a kao nagradu za sve to od njih dobivamo nesigurnost u nastavak naših programa.
Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku!

Fotografija Marija Blahe.
Fotografija Marija Blahe.
Fotografija Marija Blahe.
Fotografija Marija Blahe.
Fotografija Marija Blahe.
+6

 

 

Komentirajte…
 

Nakon televizijskog uzbuđenja ,prepričavanja i izmjenjivanja dojmova nastavljamo sa još jednim ponedjeljkom… na istom mjestu… u isto vrijeme… u dobroj atmosferi😃🙃😉

Fotografija Osit Mario.
Fotografija Osit Mario.
Fotografija Osit Mario.
Fotografija Osit Mario.
Fotografija Osit Mario.
+3

 

 

Komentirajte…
 
SHARE IT: