“BUDITE NAM PODRŠKA”

TROGODIŠNJI PROGRAM ZA RAZDOBLJE 2017. do 2020. GODINE Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prepoznalo je i financira naš program naziva “BUDITE NAM PODRŠKA” koji je započeo 01. lipmja 2016 godine i prioritet je prevencija institucionalizacije i povećanje socijalnog uključivanja korisnik kroz aktivnosti koje pridonose  prevenciji institucionalizacije osoba s invaliditetom i većoj kvaliteti života osoba s invaliditetom. Kvalitetu usluge ćemo povećati kroz niz aktivnosti koje smo podijeli na radno okupacijske aktivnosti (škola kuhanja, obrada vrta, kreativne radionice, radionice keramike) i unapređenje komunikacije (kulturne aktivnosti, radionice samozastupanja, glazbeno-plesne radionice,  mobilni tim). Aktivnosti se  provode 4 sata dnevno – pet dana u tjednu. Voditelj programa je Valentina Krušec, mag.praesc.educ. koja koordinira rad izvoditelja i korisnika te prati tijek provedbe programa. Aktivnosti provode izvoditelj Josipa Rasinec (samozastupanje, obrada vrta, kreativne radionice, škola kuhanja), Kristina Borovac kao izvoditelj aktivnosti (kreativne radionice, škola kuhanja, obrada vrta, mobilni tim), Keramičke radionice – radionica u prirodi, jedanput će godišnje izrađivati predmete od keramike,  vanjski suradnik/izvoditelj Dragutin Ciglar, Glazbeno-plesne radionice  koje će se provoditi za vrijeme zimskih mjeseci jedanput na tjedan – vanjski suradnik/izvoditelj Marko Tesla, kulturne aktivnosti: članovi Udruge će sudjelovati  na raznim  manifestacijama (Podravski motivi, Renesansni festival, Dani Grada Koprivnice, Božićni sajam, Uskrsni sajam ) izvoditelji Josipa Rasinec i Kristina Borovac. Sportska natjecanja, izleti, druženja sa srodnim udrugama koja će se odvijati prema planu i programu za 2017.godinu. Izvoditelji Josipa Rasinec i Kristina Borovac. Obrada vrtaizvoditelj Josipa Rasinec i Kristina Borovac i Mobilni tim – jednom tjedno članovi udruge će obilaziti članove koji zbog poteškoća nisu u mogućnosti  dolaziti na radionice – izvoditelj Kristina Borovac. Josipa Rasinec i Kristina Borovac su ujedno i zaposlenice Udruge zahvaljujući ovom programu. Program će pratiti i Tamara Bukvić, psiholog koja će stručni  dio procjena odrađivati volonterski. Ovim programom izravno će biti uključeno 29 osoba sa intelektualnim teškoćama starijim od 21 godinu, 50 – ak roditelja i 10 volontera. Kao partner u ovom programu je Centar za socijalnu skrb Koprivnica koji nam daje smjernice u provedbi i izvršenju aktivnosti koje prate program što je od velikog značaja. Folklorni ansambl Koprivnica će nam u svojim prostorijama organizirati glazbeno-plesne radionice, Art Centar Ješkovo će nam ustupiti prostor gdje će se održavati keramičke radionice.

Ovim programom “BUDITE NAM PODRŠKA”  kroz praćenje korisnika i individualnom procjenom, te uspješnosti pojedinih radionica moći će se napraviti smjernice za daljnje djelovanje Udruge. Završnom konferencijom ćemo izvijestiti lokalnu zajednicu o provedenom programu i kakav je značaj ovaj program imao na roditelje osoba s intelektualnim teškoćama i na same osobe s intelektualnim teškoćama.

Uvođenjem inovativnih usluga nastojimo povećati kvalitetu življenja osoba s intelektualnim teškoćama i značajan smo čimbenik na području lokalne i regionalne samouprave.

 

 

 

 

SHARE IT: