Dodijeljeni ugovori za trogodišnji program “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge”

U ponedjeljak 17. srpnja 2017 god. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisalo je  sa 161 udrugom ugovore o dodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine trogodišnjih programa “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge” . Presretni smo što je i naša Udruga jedna od potpisnika ugovora koji je na svečanom potpisivanju i uručenju prisustvovala predsjednica Nevenka Fuchs. Nazočna je bila Nada Murganić ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i ovom prilikom izjavila kako se zahvaljuje udrugama i civilnim inicijativama koje najbolje poznaju potrebe osoba različitih ranjivih skupina te na ovakav način upotpunjavaju one potrebe što su korektiv ustanovama i institucijama na državnoj razini.

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak izjavila je da mnoge udruge imaju kvalitetne programe, pa treba razmisliti o proširivanju i mogućnosti većih financijskih sredstava.

Prepoznat je naš program “BUDITE NAM PODRŠKA” gdje nam je prioritet prevencija institucionalizacije i povećanje socijalnog uključivanja korisnika i povećanje kvalitete života. Ovim trogodišnjim programom omogućit će našim korisnicima  kvalitetnije uključivanje u sve aktivnosti koje su obuhvaćene programom kao što su radno okupacijske aktivnosti, kreativne radionice, keramičke radionice, obrada vrta, radionice samozastupanja, glazbeno – plesne radionice i unapređenje komunikacije.

Naš partner u projektu je Centar za socijalnu skrb Koprivnica koji će nam davati smjernice u provedbi i aktivnostima koje prate program.

SHARE IT: