Drugi okrugli stol u sklopu projekta “Zajedno smo jači 2” koje je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Dana 15. svibnja, 2019. godine u sklopu projekta “Zajedno smo jači 2” koje je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Udruga “Latice” u partnerstvu s Dječji vrtić Zrno Virje organizirali su drugi po redu okrugli stol. Na okruglom stolu sudjelovalo je 36 odgajateljica iz 11 vrtića s područja naše županije. Sam broj prijavitelja pokazatelj je kolike su stvarne želje i potrebe za ovakvim edukacijama.

 
Glavni cilj projekta je edukacijsko – rehabilitacijski program za zaposlene roditelje djece s teškoćama u razvoju te organiziranje edukacija i okruglih stolova za djelatnike odgojno obrazovnih ustanova, a u svrhu primarne prevencije, dijagnosticiranje odstupanja u razvoju djece te boljoj socijalizaciji i integraciji djece s teškoćama u razvoju u društvo.
 
Predavanje su održali članovi stručnog tima Poliklinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Stojčević Polovina
 
Teme okruglog stola:
 
1. Odstupanja u motoričkom razvoju djeteta – dr. sc. Svetislav Polovina, prim. dr. med. znanstveni suradnik, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije
– dr. sc. Andrea Polovina, dr. med., specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije.
 
2. Odstupanje u senzomotorici – Tamara Crnković, edukator rehabilitator i SI pedagog/terapeut prof.
 
3. Problemi kod hranjenja i gutanja djece s teškoćama u razvoju – radni terapeut Sanja Jurišić
 
Zahvaljujemo svim sudionicama što su se u ovolikom broju odazvale, sudjelovale u debati i imali mogučnost razmijene međusobnih iskustava.

SHARE IT: