Iskustvena radionica o pravu svake osobe s invaliditetom na socijalno uključivanje i život u zajednici te promocija izvaninstitucionalnih usluga

Udruga Udruga Srce Zelina u suradnji s Centrom Ozalj i Udrugom Latice u Gradskoj vijećnici 6. srpnja 2023. godine održali su iskustvenu radionicu o pravu svake osobe s invaliditetom na socijalno uključivanje i život u zajednici te promociju izvaninstitucionalnih usluga koje provodi u suradnji s Centrom za pružanje usluga u zajednici Ozalj.
Aktivnostima projekta „NeoviSAN“ potiče se priznavanje jednakog prava svim osobama s invaliditetom na neovisan život u zajednici te sadrži lepezu aktivnosti usmjerenih na jačanje svih ključnih dionika tog procesa. Aktivnosti projekta u prvoj godini provedbe bile su usmjerene su na jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s osobama s invaliditetom te članovima njihovih obitelji kroz podršku roditeljstvu, a u sljedećoj fazi projekta slijede aktivnosti jačanja kapaciteta zajednica za pružanje usluge organiziranog stanovanja i promociju izvaninstitucionalnih usluga.
Ciljna skupina sudjelovanja na radionici bili su članovi, roditelji, zaposlenici i predstavnici Grada.
Suradnice iz Ozlja prikazale su svoj tijek transformacije, organizaciju usluge organiziranog stanovanja u njihovoj zajednicom, a svoje iskustvo življenja u organiziranom stanovanju podijelio je i jedan od njihovih korisnika.
Na radionici su sudjelovali roditelji, korisnici, predstavnici Udruge „Latice“, Udruga slijepih Koprivničko – križevačke županije, Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije i predstavnici Grad Koprivnica.
Sudionike radionice pozdravili su saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž, dok je radionici prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.
Nakon trosatne radionice predstavnici iz Zeline i Ozlja posjetili su našu Udrugu.
+6

SHARE IT: