Kamp U Tuheljskim toplicama, Kvalitetna edukacija udruga – put u nove izazove”

Tuheljske Toplice 6.- 8. studenog, 2019. Hrvatski Savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama već tradicionalno organizira kamp za predsjednike, odnosno predstavnike Udruga članica Saveza. Nakon ručka uslijedilo je radno popodne. U Tuheljske toplice ispred naše Udruge doputovali su korisnici, Vanesa i Filip zaposlenici, Monika Jug i dopredsjednik, Dražen Novačić.
Mirjana Jakovčev, predsjednica HSOSIT uvodnim govorom pozdravila je sve prisutne i najavila teme današnjih izlaganja gostiju i predstavljanje Udruga.
Vizionar Ozren Catela iscrpnim izlaganjem dao nam je vrhunske primjere dobre prakse zapošljavanja osoba s invaliditetom, odnosno osoba s intelektualnim teškoćama uz napomenu da samo uz dobru i kvalitetne podrške koju im daje lokalna zajednica s područja labinštine i grad Labin ovakvi primjeri postaju održivi.

Predstavnici Varstveno delovnog centra POLŽ iz Maribora izložili su zavidne rezultate i koliko su daleko otišli u gore navedenoj temi.

Gosti iz Banja Luke, “MeneRaLi, Savez udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske koji su kroz 25 godina djelovanja mnogo utjecali na promjene u resornom Ministarstvu. koje su im neophodne za podizanje kvalitete života prvenstveno za osobe s IT. Djeluju na 29 lokacija diljem Republike Srpske.

Mario Blaha, tajnik Udruge OSIT iz Bjelovara prezentirao je rad Udruge na samo njemu svojstven način uz ozbiljnost doziranu odmjerenom količinom humora.

Dražen Novačić, dopredsjednik naše Udruga u već duboko prekoračenom terminu imao je čast i zadovoljstvo predstaviti rad i projekte koje provodimo s posebnim naglaskom na organiziranje humanitarnih akcija na nacionalnom nivou a koje imaju cilj za što bolje senzibiliziranje javnosti i povezivanje organizacija civilnog društva različitih interesa.
Za kraj je pušten filmić “Milijun koraka” na oduševljenje sudionika.

Nakon ovog predstavljanja zaključak je slijedeći: Udruga smo koja provodi neke ne tipične kvalitetne projekte, a isto tako definitivno se može reči i za humanitarne akcije.

 

SHARE IT: