Laticama “NAJ PRKAČ” na drugoj virovskoj prkačijadi

Sudjelovanjem na drugoj Virovskoj Prkačijadi naše Latice su opet pokazale da mogu sudjelovati na svim manifestacijama.
Pomičemo granice naših mogućnosti, vještina, sposobnosti.
I ovog puta smo dokazali da želimo, možemo i da granice za nas ne postoje. Na fotografijama se vide ne samo rezultati PRKAČI već kako su ih naše vrijedne Latice pripremale s puno ljubavi i veselj

Sudjelovanjem na Virovskoj  Prkačijadi opravdali smo povjerenje Grada Koprivnice i Koprivničko – križevačke županije koji sufinanciraju iz sredstava proračuna naš projekt/program “PRATITE NAS I BUDITE NAM PODRŠKA” u sklopu kojega je organizirana škola kuhanja za korisnike.

Veliko hvala Gradu i Koprivničko – križevačkoj županiji.

Prkačijada je manifestacija kojoj je cilj očuvianje tradicije pečenja sitnih starinskih kolača te očuvanje od zaborava starinskih recepata.
Poznato je da se Virje kao i cijelo područje srednje Podravine može pohvaliti bogatom tradicijom pečenja „prkača“ za razne prigode te se kroz „Prkačijadu“ može očuvati gastronomska baština šireg područja.
Internacionalnost festivalu dali su inozemni gosti.

Druga po redu Virovska prkačijada održana 06. svibnja na središnjem trgu u Virju. Riječ je o turističkoj podravskoj manifestaciji kojoj je cilj, uz edukativni i natjecateljski karakter, očuvati tradiciju pečenja sitnih starinskih kolača i izvornih recepata.

Festival je otvorio Koprivničko-križevački župan Darko Koren, zahvalivši se organizatorima i slastičarima na predstavljanju njihova umijeća, pohvalivši time i doprinos kulturnoj baštini Županije.

Važnu promotivnu ulogu ove međunarodne manifestacije istaknuo je i virovski načelnik Mirko Perok. O prkačima je govorila Nada Matijaško, a o slasticama u Hrvatskoj Dragica Lukin, predsjednica hrvatskog Saveza slastičara i članica Nadzornog odbora Svjetske kulinarske organizacije.

Ocjenjivačko povjerenstvo činili su Podravkin kuhar Dražen Đurišević, Dragica Lukin, akademik kulinarstva Branko Žufika, predsjednik kuhara Indije Anil Grover i predsjednik Kuharske federacije Mauricijusa Alan Payen.

Na manifestaciji su sudjelovali brojni gosti iz Slavonije, Češke, Bosne i Hercegovine, Armenije, Albanije i Izraela, a potpisane su i povelje o suradnji između Općine, Hrvatskog kuharskog saveza te Općine i Svjetske organizacije Taste of peace – kuhari bez granica.

Bravo za Latice i Virje!!!!

SHARE IT: