„ Podrška sretnom djetinjstvu“ – usmjeren podršci roditeljstvu financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Psihosocijalna podrška roditeljima djece s teškoćama u razvoju usmjerena je na emocionalno osnaživanje obitelji, uspješno suočavanje sa stresom uzrokovanim nepredviđenim teškim događajem te lakšem i bržem uključivanju u svakodnevan život nakon istih.
Kroz projekt „ Podrška sretnom djetinjstvu“ u suradnji sa Centar Balans provodi se grupna i individualna psihosocijalna podrška za roditelje djece s teškoćama u razvoju.
Krajnji korisnici projekta su obitelji i lokalna zajednica. Roditelji će novostečena znanja i vještine primjenjivati u stresnim situacijama kao i ovladavati emocijama što će doprinijeti povećanja kvalitete odnosa unutar obitelji i okolini.
Program koji se primjenjuje tiiekom rada u grupi, djeluje holistički, sagledava cjelokupnu osobu kako bi se usmjerila pažnja na misli, ponašanje, tijelo i emocije. Kroz kontinuirani grupni rad, uz individualizirani pristup program obuhvaća primjenu psihodramskih tehnika i Senzorno Integrativne Ayres Terapije SIAT. Potiče se spontanost, kreativnost, unaprjeđuje se neverbalna i verbalna komunikacije što posljedično utječe na promjenu odnosa sa osobama izvan grupe, te na uspješniju prilagodbu u svakodnevnim životnim situacijama.
SHARE IT: