Posjet Istri u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama organizirao je team building od 11. – 13.10. za predsjednike Udruga, zaposlenike saveza i članove Glavnog odbora saveza.
Prilika za druženje, upoznavanje i razmjenu iskustava u nešto ležernijoj atmosferi. Posjetili smo Udruga InPromo Labin – Centar za zapošljavanje osoba s invaliditetom Labin gdje smo vidjeli kako sustav funkcionira u suradnji s lokalnom zajednicom. Šivaju uniforme za hotelske poduzeća, stolnjake, pregače, vrečice za trgovačke lance s područja labinštine i mnoga druga lokalna poduzeća koja su ugovorom obvezala poslovnu suradnju.
Također adaptiraju zgradu koja će služiti kao hostel.
Nakon viđenog ostali smo zatečeni vidjevši koliko su osobe s invaliditetom i osobe s intelektualnim teškoćama uključenje na slobodno tržište rada.
Nešto kasnije posjetili smo Centar Za Inkluziju Labin gdje smo bili upoznati na koji naćin organiziraju poludnevni boravak.
Istarska županija zahvaljujući Ozren Catela i Marku postavila je visoko ljestvicu što se tiče uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u sve aspekte zajednice.
Ostatak dana proveli smo s našim domaćinom Ozrenom koji se pokazao kao izvrstan poznavatelj kulturno povjesnih znamenetosti Pule.
Drugi dan nakon doručka obišli smo Brijune, otok od velikog povijesnog značaja bivše SFRJ a i ništa manje važan u političkom životu današnjih političkih dužnosnika.
Nakon Brijuna posjet predivnom Rovinju, dragulju Hrvatskog turizma.
Treći dan slobodno vrijeme po volji do ručka za sve sudionike osim za članove Glavnog odbora koji su iskoristili vrijeme održavši sjednicu.
Nakon ručka laganim tempom krenuli smo put Zagreba.

Na putovanju su pristvovali i predstavnici naše Udruge Nevenka Fuchs, predsjednica i Dražen Novačić, član Glavnog odbora Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama.

Smješteni smo bili u hotelu u Duga Uvala.

Lijepo, opušteno, korisno i nadasve potrebno.

sdr_vivi

SHARE IT: