PRVA GODINA PROVEDBE PROGRAMA „BUDITE NAM PODRŠKA“

Prva godina provođenja trogodišnjeg programa „Budite nam podrška“  za razdoblje od 2017. do 2020. Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva“ bliži se kraju. Program provodi izvoditeljica Mirjana Peršinović uz vođenje voditeljice programa Valentine Krušec.  Kroz pomno organizirane i vođene aktivnosti korisnici su kroz protekli period od godine dana sudjelovali u aktivnostima škole kuhanja, kreativnih radionica, keramičkih radionica, glazbeno – plesnih radionica, radionica samozastupanja, mobilnog tima, kulturnih aktivnosti i aktivnosti obrade vrta. Govoreći o benefitima za korisnike koje dobivaju sudjelovanjem u programima nezaobilazno je spomenuti razvoj samostalnosti i neovisnosti kod korisnika, a koju stječu aktivnim sudjelovanjem u organiziranim aktivnostima. Povećava se motivaciju i samopouzdanje, a svakom se korisniku pristupa na način da svatko od njih razvija svoju individualnu kreativnost.
Nova znanja korisnici stječu i već postojeća znanja prenose jedni na druge.

Kulturne aktivnosti organizirane su sukladno društvenim događanjima u našoj županiji i srodnim udrugama. Naša udruga i klub „Latica“ aktivni su sudionici različitih manifestacija i događanja na kojima prezentiraju svoj rad i rad članova iz cijele udruge, a samim time i senzibiliziraju javnost za potrebe osoba s teškoćama, ali i njihovim mogućnostima kojima doprinose razvoju cjelokupnog društva. Sudjelovanje u ovakvim aktivnostima uvelike doprinosi socijalizaciji korisnika, kao i sudjelovanje u mobilnom timu koji se održava jednom tjedno (petkom) kada se posjećuju korisnici koji zbog svog zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti pohoditi radionice.

Može se zaključiti kako su aktivnosti u klubu „Latica“ zahvaljujući sufinanciranju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku trogodišnjeg programa „Budite nam podrška“ dovedene na višu razinu s ciljem pružanja jače podrške našim korisnicima u ostvarivanju njihovih prava te jačanju njihove samostalnosti i neovisnosti u svakodnevnom životu.

 

SHARE IT: