Radionice o pripremi prijava na ESF natječaje i „Društveno poduzetništvo od teorije do prakse“

Nacionalna zaklada organizirala je izobrazbu za korisnike institucionalne podrške 9. i 10. travnja 2018. godine. Prvi ciklus izobrazbi bio je u IMPACT centru u Zadru na temu „Kvalitetna priprema prijava na ESF natječaje“ te „Društveno poduzetništvo: od teorije do prakse“ za korisnike institucionalnih podrški.

Prvi dan izobrazbe nazočili su prestavnici Nacionlane zaklade svim prisutnim obratila upraviteljica Nacionalne zaklade Cvjeta Plavša-Matić, zatim se obratila zamjenica za razvojne programe Marija Boltek te zamjenik za programe Europske unije Luka Bogdan koji je  detaljnije informirao o korištenju Europskog socijalnog fonda za organizacije civilnoga društva.

Nakon obraćanja predstavnika Nacionlane zaklade Centar za civilne inicijative (CCI) koji je hrvatska, nevladina, neprofitna organizacija održao je radionicu na temu „Kvalitetna priprema prijava na ESF natječaje“. Radionica je bila informativnog karaktera, također je bila mjesto gdje su mnoge udruge mogle iznijeti svoja mišljenja i iskustva, obzirom da je bilo udruga koje su imale već dugi niz godina iskustva prijavljivanja na ESF fondove.

Osim što je radionica bila informativnog karaktera radili smo na konkretnom primjeru, odnosno radili smo u programu MIS (program za prijavljivanje EU projekta). Radili smo na primjeru. Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici-Faza I. Svrha Poziva je unaprijediti socijalnu uključenost i promicati pomirenje poslovnog i obiteljskog života pružajući podršku razvoju učinkovitih i uključivih socijalnih usluga. Kroz ovu operaciju, putem više različitih komponenti, financirati će se projekti koji će osigurati širu dostupnost socijalnih usluga u zajednici istovremeno suzbijajući siromaštvo i podupirući  socijalnu uključenost ugroženih skupina. Predavač je bila Mirela Depotović.

Drugi dan je bila tema : „Društveno poduzetništvo od teorije do prakse“.

Predavanju su prisustvovale Nevenka Fuchs, predsjednica udruge i Monika Jug, suradnik za financije.

 

SHARE IT: