Studijsko putovanje za predstavnike udruga

Dana 15.04.2016.g. Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama organizirao je Studijsko putovanje za predstavnike udruga, u Maribor u njihov Centar za osposobljavanje „Polž“.
Tom prigodom imali smo priliku vidjeti kako je jedan Centar u Sloveniji organiziran, što je dakako svima nama bilo prekrasno iskustvo.
Radi se o zaštitnim radionicama, radionice osoba s intelektualnim teškoćama, funkcioniraju tako da se prema svakog osobi pristupa individualno i svaka osoba bez obzira na njegov ili njezin stupanj invaliditeta ima priliku pokazati svoje sposobnosti i mogućnosti. Svaka radionica ima svojeg voditelja: stolarska radionica, praona, kreativne radionice, sobe s glazbenom terapijom … i na taj način ne samo da dokazuju drugima da mogu i oni doprinositi razvoju svoje organizacije već se i oni sami osjećaju korisni.
Također smo posjetili i njihove stambene zajednice koje se nalaze u blizini Centra, gdje ujedno korisnici stambenih zajednica provode dnevni boravak.
Ovim putovanjem razmijenili smo međusobna iskustva o programima i načinu financiranja organizacija osoba s intelektualnim teškoćama u Hrvatskoj i Sloveniji.
Ispred udruge „Latice“ u Sloveniji je bila predsjednica Udruge Nevenka Fuchs.

SHARE IT: