Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Nisu oni zatočeni u svom svijetu, samo se ne snalaze dobro u našem i trebaju našu pomoć, podršku i beskrajnu ljubav.

Povodom Svjetskog dana osoba sa autizmom, Udruga Latice u subotu 02.04.2016., organizirala je skup na Zrinskom trgu. Dijelili smo prigodne letke i plave balone.
Nakon toga nam se pridružila i druga ekipa koja je radila u školi kuhanja pice, tako da nitko nije ostao gladan.

Ono što Udruga želi, je upoznati i senzibilizirati ljude/okolinu sa djecom s teškoćama u razvoju, a obzirom da je u subotu bio Svjetski dan o svjesnosti o autizmu, ljudima smo na neki način htjeli predočiti da različitosti koje postoje među djecom/ljudima nisu uvijek i nešto od čega se moramo okretati, već se upoznati s time i prije svega poštivati te različitosti, kakve god one bile.

To znači
Ljubiti svoju djecu onu malu, onu veću i onu najveću, biti im podrška biti njihov glas, njihove ruke, noge, dodir, plač, smijeh, suze….
Mi roditelji djece s teškoćama u razvoju smo ponosni roditelji na svoju djecu, jer nas čine boljim roditeljima, boljim ljudima i svakim danom nas uče da ostanemo pozitivni i da to širimo oko sebe.

Nije nam uvijek lako u ovom našem svijetu punom nepoznanica, iznenađenja, strahova, pravila – pisanih i nepisanih.

Hvala svima koji su nam podrška – roditeljima, braći i sestrama, obiteljima, terapeutima, odgajateljima, učiteljima, nastavnicima, asistentima, prijateljima i svima onima koji prolaze kroz naše živote.
Hvala svima koji su makar samo jednom iskreno pitali: “Kako si?

SHARE IT: