Udruga Mali Princ za osobne asistente preko EU projekta uspješno osigurala 1,3 mil. kuna

U Gradskoj knjižnici Đurđevac održana je početna konferencija projekta Pružanje usluge osobne asistencije osobama s intelektualnim teškoćama u Koprivničko- križevačkoj županiji.

Konferenciji su nazočili članovi Udruga Mali princ Đurđevac, Latice Koprivnica i Maslačak Križevci, osobni asistenti zaposleni na projektu, korisnici usluge osobne asistencije, predstavnice Centra za socijalnu skrb, predstavnice Odjela za djecu s teškoćama u razvoju Osnovne škole Grgura Karlovčana, predstavnici Grada Đurđevca i Koprivničko- križevačke županije.

Konferenciju je vodila zaposlenica udruge Mali princ, Marina Gregurek. Prisutnima su se obratili: Kristinka Štefan, predsjednica udruge Mali princ, Hrvoje Janči, gradonačelnik grada Đurđevca, Ratimir Ljubić, dožupan Koprivničko- križevačke županije te Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća grada Đurđevca.

Gradonačelnik Hrvoje Janči i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković izrazili su svoje zadovoljstvo radom Udruge i planovima u čijem će ostvarenju Grad Đurđevac pomoći kao partner na projektima. Posebice je to vezano za natječaj EU fondova Unapređenje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga  koji je u najavi i na koji se Udruga i Grad u partnerstvu planiraju prijaviti s ciljem izgradnje i opremanja novog prostora Udruge.

Nakon pozdravnih govora, voditeljica projekta i koordinatorica osobnih asistenata, Iva Avirović, predstavila je projekt prisutnima prezentacijom.

Udruga je tijekom 2018. godine prijavila tri projekta na natječaj Europskog socijalnog fonda, a radi se o projektima prijavljenim na natječaje Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginalizirani skupina, Razvoj i širenje mreže socijalni usluga i Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom. Upravo kroz ovaj predstavljeni projekat Pružanje usluge osobne asistencije osobama s intelektualnim teškoćama u Koprivničko-križevačkoj županiji zaposleno je 10 osobnih asistenata koji će pružiti uslugu osobne asistencije za 10 korisnika članova Udruge Mali princ i partnerskih Udruga iz Koprivnice i Križevaca i to na 24 mjeseca.

Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 1,3 mil. kuna.

SHARE IT: