„Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim teškoćama „Latice“ Koprivnica“

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ 13. siječnja 2020. godine započela je s provedbom projekta UP.02.2.2.09.0125. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda kroz javni poziv „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II“. Kroz projekt je sedmero osoba s intelektualnim teškoćama, odnosno invaliditetom omogućena usluga osobne asistencije i zaposlenje sedmero osobnih asistenata te voditelj projekta i administrator.
Cilj projekta je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije. Ciljana skupina projekta su odrasle osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama. Provedba projekta u trajanju od dvije godine ( 13. siječnja, 2020. godine do 13.siječnja, 2022. godine ). Ukupna vrijednost projekta iznosi 933.331,70 kuna te je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.
Usluga osobne asistencije provodi se prema uputama Ministarstava i Nacionalnog stožera cijelo vrijeme bez obzira na sve probleme uzrokovane koronavirusom (COVID-19). Osobnim asistentima osigurana je zaštitna oprema, maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva.
Kako bi se osigurala promidžba i vidljivost projektom je financirano tiskanje majica, letaka, plakata i roll up-a.

SHARE IT: