Vikend seminaru u NP Krka – Eko kampus Puljani

Dopredsjednik Udruge Dražen Novačić i zaposlenik Marcel Murtezani sudjelovali su na vikend seminaru u NP Krka (Eko kampus Puljani) od 24. do 26. studenog u sklopu projekta „Eko – patrole za okolišne ciljeve“ u kojem se testirao priručnik Eko – patrole za mlade. Nositelj projekta je Udruga Argonauta kojeg provodi s međunarodnim partnerima iz Makedonije, Italije, Srbije i Mađarske.
Cilj projekta je razvoj kompetencija partnerskih organizacija koje rade na podizanju svijesti o okolišnim izazovima i klimatskim promjenama za različite ciljne skupine, a najviše mlade. Temelji se na nadograđivanju postojećih rezultata, prethodnih projekata, programa i aktivnosti svih projektnih partnera koji rade u području zaštite okoliša i mladih. Rezultati projekta nastojat će omogućiti promjene u ponašanju prema okolišu u svakodnevnim životnim izborima ciljnih skupina – mladih, provedbom koncepta Eko patrole i edukativnom online igrom.
Kroz projekt će se raditi na provedbi razvoja i testiranja novog priručnika Eko-patrole i uvođenje kao izvannastavne aktivnosti na lokalnoj razini za ciljnu skupinu od 14 – 18 godina s ciljem edukacije i motiviranja mladih na aktivno građanstvo u zaštiti prirode i okoliša.
Hvala Udruga Argonauta na pozivu i odličnoj edukaciji, atmosferi, druženju te razmjeni iskustava i povezivanju s ostalim sudionicima.
SHARE IT: