“Zajedno smo jači 2″

U sklopu projekta dana 27.studenoga 2018. god. od 09:30 do 12:00 sati u Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica održan je okrugli stol u partnerstvu sa Poliklinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Stojčević Polovina
 
Teme okruglog stola bile su:
 
• Odstupanje u senzomotorici -Tamara Crnković, prof. rehabilitator
 
• Problemi kod hranjenja i gutanja djece s teškoćama u razvoju – Sanja Jurišić, radni terapeut
 
• Odstupanja u motoričkom razvoju djeteta – Dr. sc. Svetislav Polovina, prim. specijalist fizijatar
 
Projekt je odobrilo Ministarstvo Za Demografiju, Obitelj, Mlade I Socijalnu Politikui nastavak je prošlogodišnjeg projekta.
Glavni cilj projekta je edukacijsko – rehabilitacijski program za zaposlene roditelje djece s teškoćama u razvoju, organiziranje edukacija i okruglih stolova za djelatnike odgojno obrazovnih ustanova u svrhu primarne prevencije, dijagnosticiranja odstupanja u razvoju djece te boljoj socijalizaciji i integraciji djece s teškoćama u razvoju.
Nakon uvodne riječi Nevenke Fuchs, predsjednice Udruga Latice, Dr. sc. Andrea Polovina predstavila je Poliklinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Stojčević Polovina i nekoliko uvodnih riječi o načinu rehabilitacije i prepoznavanju teškoća u ranoj fazi djetetovog razvoja.
Na okruglom stolu pod stručnim vodstom tima iz Poliklinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Stojčević Polovina.aktivno su sudjelovali djelatnici i roditelji Udruga Latice, zaposlenice Dječji vrtić Tratinčica Koprivnica, Dječji vrtić Vrapčić Drnje i Dječji vrtić Zrno Virje.
U vrlo konstruktivnoj raspravi za okruglim stolom svi prisutni dobili su korisne informacije koje će moći primjenjivati u praksi.
Zaključak je da ovakva stručna predavanja i okrugli stolovi otvaraju mogućnosti za razmjenu iskustava u radu s djecom vrtičke i niže školske dobi.
Slijedeći okrugli stol najavljujemo u Virju u suradnji s Dječjim vrtićem Zrno.

 

cof

rpt

cof

cof

cof

cof

rhdr

cof

cof

cof

rhdr

cof

rpt

SHARE IT: