Završena provedba projekta „I mi to možemo“

I stvarno smo dokazali da možemo! 12 mjeseci rada u Grupama s korisnicima Udruge Latica, njihovim roditeljima i supervizijskog rada sa zaposlenima u Udruzi je iza nas.
Cijeli projekt smo zaokružili završnom motivacijskom radionicom za sve roditelje u listopadu!

U suradnji sa psihoterapeutkinjom Koraljka Rudančić iz Centar Balans i psihologicom Tamara Bukvić odrađeno je 12 Grupa s ciljem pružanja psihosocijalne podrške. Jednom mjesečno ciljano se provodila Grupa na kojoj su se obrađivale svakodnevne teme kroz psihoterapeutske i psihosocijalne razvojne aktivnosti i vježbe. Tijekom Grupa koristile su se metode iz psihodramsko psihoterapeutskog pristup, a kroz projekt je uključeno 20-ak roditelja korisnika Udruge Latica kao i 20-ak korisnika s intelektualnim poteškoćama. Ovako ciljan rad na psihosocijalnoj podršci svih uključenih veliki je iskorak za Udrugu, a reakcije na projekt su više nego pozitivne!

Ono najvažnije što smo postigli je da smo osvijestili važnost psihološke dobrobiti za svakog pojedinca. Kroz razvoj psihosocijalnih vještina, osnaživali smo roditelje i korisnike, razvijali samopoštovanje, razmjenjivali zajednička iskustva kako bismo se zajedno lakše nosili sa svakodnevnim situacijama.
Veliko hvala Ministarstvo Za Demografiju, Obitelj, Mlade I Socijalnu Politiku što je prepoznalo vrijednost projekta i omogućilo nam njegovu izvedbu! S obzirom na pozitivne promjene koje je ovaj projekt donio Udruzi, prepoznata je važnost nastavka projekta u budućnosti.

 

cof

cof

cof

cof

cof

btr

btr

SHARE IT: