Art centar Ješkovo – radionica keramike

 

28. rujna u Art centru Ješkovo Udruga Latice za svoje članove i korisnike kluba “Latica” (osobe s intelektualnim teškoćama starije od 21 godine) organizirana je i održana prva od dvije radionice keramike predviđene programom “BUDITE NAM PODRŠKA” financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Izvoditelj radionica keramike je Dragutin Ciglar međunarodno priznati umjetnik, kipar i osnivač „Edukacijskog kampa „Ješkovo“ kojemu je cilj da nadarena djeca i mladi pod mentorstvom poznatih umjetnika kiparstva uče sve o keramici i kiparstvu.

Po dolasku u Art centar Ješkovo, u opuštenoj atmosferi obišli smo centar i prošetali do rijeke Drave. Nakon šetnje započele su pripreme za radionicu.
Dožupan gospodin Ratimir Ljubić svojim dolaskom i izrečenim riječima dao nam je veliku podršku.
Hvala gospodinu dožupanu.

Gospodin Ciglar objasnio je korisnicima procese kako nastaju radovi od keramike. Nakon teoretskog dijela i uputa započeli smo sa modeliranjem gline na temu “Naš Grad Koprivnica”.
Nastali su zanimljivi radovi koji nakon sušenja idu u daljnji proces predviđen za našu drugu radionicu sredinom idućeg tjedna.
Jako smo zadovoljni organizacijom ove radionice u prirodi i gotovo profesionalnom pristupom naših korisnika prema modeliranju i nastajanju radova.
Boravak u prirodi, druženje, tematski rad i učenje doprinosi boljoj spoznaji vlastitih osobnosti i u konačnici zadovoljstvo korisnika.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnovnosti predviđenih trogodišnjim programom “BUDITE NAM PODRŠKA” započetog u lipnju.
U listopadu započinje nova aktivnost: upoznavanje i uključivanje korisnika u glazbeno-plesne radionice te ćemo na taj način doprinjeti očuvanju tradicijske kulture.

 

 

SHARE IT: