Obilježen Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama pod motom “Stavi naočale – promijeni pogled”

U parku Zrinjevac 16. svibnja 2018. godine članovi Udruge Latice učestvovali su na obilježavanju Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama pod motom “Stavi naočale – promijeni pogled” u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba.

U Glazbenome paviljonu na Zrinjevcu, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama i iskazao potporu radu Saveza i udruga osoba s intelektualnim teškoćama.  Nakon pozdravnog govora predsjednice saveza Mirjane Jakovčev, održao se prigodan program u kojemu su se osobe s intelektualnim teškoćama predstavile svojim kulturno-umjetničkim nastupima, a na štandovima su udruge članice Saveza izložile svoje kreativne ručne radove.

U svrhu senzibiliziranja javnosti prema osobama s intelektualnim teškoćama, ove godine po prvi put Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama obilježen je nošenjem šarenih naočala kao simbolom podrške osobama s intelektualnim teškoćama.

Nastup naših članova je bio vrlo zapažen i popraćen pljeskom – poveznica: https://photos.app.goo.gl/fOMTQPKm65PxHanQ2

 

#parkzrinjevac #hsuosit”udrugalatice #prijateljidruženjemotivacija #stavinaočalepromjenipogled#

SHARE IT: