Donacija OŠ “Braća Radić” i Pevex-a

Svake godine, u vrijeme prije božićnih blagdana, OŠ „Braća Radić“ provodi manje ili veće aktivnosti humanitarne naravi kako u okviru razrednih odjela , tako i na razini škole.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Latice“ koja broji 80-tak članova u dobi od 3 do 55 godina starosti živi i djeluje u našoj lokalnoj zajednici i jedina je udruga koja pruža socijalne usluge osobama iznad 21. godine života (nakon što izađu iz sustava odgoja i obrazovanja).

Kupnjom nekretnine u Križevačkoj 64 (bivši restoran Klas) „Latice“ su preselile u novi prostor. Roditelji korisnika sudjeluju u otplati kredita na vrijeme od 9 godina.

Rad stručnog osoblja, usluga osobne asistencije i provedba niza aktivnosti financira se putem različitih projekata iz dostupnih fondova ali nedostaje sredstava za adaptaciju, odnosno prilagodbu prostora i  poboljšanje uvjeta za boravak korisnika.

Prijedlog je bio da, razrednici koji to žele, u dogovoru s roditeljima i učenicima prikupe novčana sredstva koja će „Latice“ iskoristiti u poslovnici trgovačkog centra Pevex u Koprivnici. Poziv  za prikupljanje sredstava upućen je i svima ostalima djelatnicima škole.

Odaziv je nadmašio očekivanja, prikupljeno je 15.400,00 kn koje su uplaćene na PEVEX karticu.

Ovu inicijativu ravnatelja OŠ „Braća Radić“ Krešo Grgac podržala je tvrtka Pevex čime je još jednom pokazala svoju društvenu i socijalnu osjetljivost o zajednici u kojoj djeluje donirajući Pevex karticu vrijednosti 5.000,00 kn.

Ukupna donacija na PEVEX karticama iznosi 20.400,00 kn.

Predsjednici udruge, Nevenki Fuchs Pevex kartice osobno su uručili ravnatelj OŠ „ Braća Radić“ Krešimir Grgac, Nenad Mađerić direktor strateškog razvoja i unapređenja procesa tvrtke PEVEX i Dražen Kuštelega, voditelj prodajnog centra Koprivnica.

Naši dragi gosti izjavili su da je ovo podrška roditeljema i korisnicima udruge u podizanju kvalitete njihova života te su zaželi puno uspjeha za daljnji rad Udruge u novom prostoru.

Predsjednica, Nevenka Fuchs nije mogla prikriti emocije te se zahvalila ravnatelju OŠ i predstavnicima PEVEX-a, posebno naglasivši zahvalu svim učenicima, njihovim roditeljima, razrednicima i svim djelatnicima škole.

SHARE IT: