Grad Koprivnica izdvojio 316 tisuća kuna za 38 udruga građana i njihovih 70 projekata

Na poziv gradonačelnika Mišela Jakšića, danas su se u Gradskoj vijećnici podijelili  Ugovori o dodjeli sredstava za programe i projekte u sklopu Javnog poziva za sufinanciranje programa/projekata udruga građana iz Proračuna Grada Koprivnice za 2019. godinu. Ukupna vrijednost Javnog poziva je bila 395.000,00 kn, a potpisali su se ugovori za 315.800,00 kuna s 38 udruga građana i njihovih 70 projekata.

Jako smo sretni zbog činjenice da smo ostvarili zadani cilja, a to je da iz godine u godinu povećamo sredstva za naše udruge. To polako i uspješno ostvarujemo“, rekao je gradonačelnik Jakšić te nadodao, „Često ponavljamo da su nam udruge iz svih aspekata društvenog života jako važne jer da nemamo ljude i programe iz tih udruga, onda nam nije ni potrebna sva infrastruktura na kojoj radimo u našem gradu. Grad Koprivnica će vam i dalje biti partner u svim novim projektima, a u to možete biti sigurni te vam još jednom iz sveg srca čestitam na dosadašnjem radu,“ poručio je predstavnicima udruga gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ugovore je udrugama predala zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, uz koju su bili pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić, pročelnik Službe ureda Dario Jembrek i viša stručna suradnica za društvene djelatnosti Maja Ferlindeš.

Područja sufinanciranja programa i projekata su, rad s djecom i mladima, rad s hrvatskim braniteljima Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, unaprjeđenje kvalitete života osoba s invaliditetom, promicanje zdravog načina života i zaštite zdravlja, socijalna skrb i skrb o starijim osobama i zaštita potrošača.

Na financijskoj potpori predstavnicima Grada u ime svih udruga zahvalio je dopredsjednik Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” Dražen Novačić:

– Drago mi je da Grad Koprivnica podržava naše projekte, sufinancira nas i podržava na najbolji mogući način. Sredstva ćemo iskoristiti planski te u dobre svrhe i namjere.

 

 

SHARE IT: