Održana 8. Zelinska pješadijada

 

Tradicionalna, osma po redu Zelinska pješadijada Udruge Srce održana je 27. rujna

u Zelini. Cilj pješadijade je potaknuti građane na fizičku aktivnost i kretanje te ukazati na arhitektonske barijere s kojima se svakodnevno susreću osobe s invaliditetom u Svetom Ivanu Zelini.

Svi sudionici ovogodišnje pješadijade okupili su se u  jutarnjim satima u Šulincu gdje su ih dočekali prijatelji iz Doma za odrasle osobe Skupnjak. Na početku sve okupljene su pozdravili predsjednica Udruge Srce Đurđa  Penava i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Koščec. Uz pratnju djelatnika policijske uprave Sveti Ivan Zelina svi sudionici pješadijade krenuli su rutom od doma Skupnjak do Novog Mjesta gdje je u domu DVD-a Udruga Srce održala tradicionalno druženje sa srodnim i prijateljskim udrugama.
Ove godine odazvale su se u najvećem broju do sada, a to su: „Ludbreško sunce“ – Ludbreg, „Sunce“- Novi Marof,  „Mali princ“- Đurđevac, „Latice“- Koprivnica, „Sveta Ana“- Lobor, OSIT – Bjelovar, Udruga tjelesnih invalida – Sisak, te iz Križevaca – UIK i „Maslačak“.

Po dolasku u Novo Mjesto uslijedilo je uzbudljivo natjecanje u raznim igrama,  kao što su prelazak poligona, bela, kuglanje i društvene igre. Nakon zajedničkog ručka uživali smo u prekrasnoj prirodi, nogometu, košarci te pjesmi i plesu uz lijepu i veselu glazbu.

 

Prigorski.hr

Prigorski.hr

SHARE IT: