GRAĐANSKA AKCIJA – “TEKSTIL DONIRATI, POKLON BIRATI”

Udruga “Latice“ kreće sa provođenjem Građanske akcije
“Tekstil donirati, poklon birati “, koja je odobrena za financiranje putem natječaja “Naš doprinos zajednici” Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah sa 13.000,00 kuna, akcija će se provoditi 1.04.2017. do 30.06.2017.

Upravo našim konstantnim sudjelovanjem na raznim izlaganjima odnosno manifestacijama grada Koprivnice, gdje ujedno i doprinosimo turističkoj ponudi grada Koprivnice te na taj način pokazujemo i ukazujemo da osobe s intelektualnim teškoćama postoje i da se integriraju u lokalnu zajednicu i da svojim radom doprinose rastu i razvoju svoje organizacije, nastala je ideja o pokretanju akcije, gdje ćemo naše radove upotpuniti novim proizvodima, a to je izrada starog domaćeg platna te na taj način predstaviti još bolje lokalnoj zajednici naše članove Udruge i njihove mogućnosti.

Iz platna nastalog na našem tkalačkom stanu, šivat će se torbe, jastučnice, nadstolnjaci i dr. tradicijski predmeti. Nakon provedene izrade tih proizvoda, o navedenoj akciji „Tekstil donirati, poklon birati“ informirat ćemo građane putem naše web i putem letaka, gdje će građani moći doći uzeti komad izrađen od strane naših članova, a zauzvrat nam donirati stari tekstil.
Akcija će se odraditi u suradnji s Koprivničkom inicijativom volontera i aktivista (Udruga Kopriva), OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice.

Organiziranim prikupljanjem tekstila, direktno bi osvijestili građane da donacijom tekstila, ne samo da se rješavaju stvari koje im ne trebaju na jedan adekvatan način (recikliranjem), već pomažu i Udruzi u iznalaženju sirovina za tradicionalne krpene tepihe. Tkanjem tepiha ne samo da izrađujemo tepihe, već pokušavamo oživjeti i izradu starih tradicijskih predmeta.

Četvrtak 30.3.2017.g. je već odrađen prvi radni sastanak između Udruge „Latice“ i OŠ Antun Nemčić Gostovinski, gdje su potvrđeni detalji provedbe projekta.

Sastanku su pristustvovale ravnateljica OŠ Antun Nemčić Gostovniski Gordana Gazdič Buhanec i predsjednica Udruge “Latice” Nevenka Fuchs,

član Upravnog odbora Ivančica Cvelber.

Voditeljica akcije je Mirela Smajić, a izvoditeljica Josipa Rasinec

SHARE IT: