„Hodajmo do zdravlja“

Dana 27. siječnja u 10,00 sati priključili smo se aktivnosti „Hodajmo do zdravlja“ u sklopu projekta „Živjeti zdravo“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u partnerstvu sa Zavodom za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.
Riječ je o nacionalnom projektu kojem je cilj promicanje tjelesne aktivnosti i pravilne prehrane u svrhu očuvanja i unaprjeđenja tjelesnog, mentalnog i spolnog zdravlja te prevencije debljine i kroničnih nezaraznih bolesti. Aktivnosti projekta usmjerene poboljšanju zdravlja cijele populacije kroz implementaciju u lokalnoj zajednici. Projekt je Vlada Republike Hrvatske u srpnju 2015. godine proglasila Nacionalnim programom, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020.
U gradu Koprivnici će se organizirano hodanje provoditi svake subote s početkom u 10,00 sati sa Zrinskog trga 1. Hodati će se Stazom „Živjeti zdravo“ pod vodstvom kineziologa Mihala Buzine. Staza „Živjeti zdravo“, prema svojoj dužini, prilagođena je svim dobnim skupinama, kao i šetačima početnicima i onima u boljoj kondiciji.

SHARE IT: