Humanitarna akcija Veliko srce za veliki osmijeh

Udruga za terapijsko jahanje – Osmijeh sa svojim je radom započela u ožujku 2016. godine, jedina je specijalizirana udruga za provedbu terapijskog jahanja na području Koprivničko-križevačke županije i do sada broji 20-tak polaznika terapijskog jahanja.

Terapije se provode u Peterancu na prostoru Ergele Galop, u sklopu projekta „Terapijskim jahanjem do osmijeha djece“. Partneri projekta su Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ i Udruga volontera Podravke – PULS. Od početka djelovanja do danas provedeno je 700-tinjak terapija na konju za dvadesetero djece. Kroz projekt terapijskog jahanja ostvaruje se niz ciljeva poput podizanja općeg zdravstvenog stanja i kvalitete života djece s teškoćama u razvoju, postizanja pozitivnih učinaka na neurološki i lokomotorni sustav, dobivanja osjećaja samostalnog kretanja koji pojedini korisnici u svakodnevnici ne mogu osjetiti te postizanja pozitivnih psihosocijalnih i edukativnih učinaka.
Važno je spomenuti da od samih početaka djelovanja Udruge, postoji i lista čekanja na kojoj se nalazi 10 potencijalnih korisnika te je Osmijehu prijeko potreban još jedan konj terapeut. Ipak, sve dok se ne osiguraju financijska sredstva za godišnje troškove skrbi o Camili, upitna je nabavka drugog konja terapeuta.
Humanitarnom akcijom „Veliko srce za veliki osmijeh“ nastoji se podržati provedbu programa terapijskog jahanja u Koprivničko-križevačkoj županiji, pronaći pokrovitelje za konja terapeuta i osigurati financijska sredstva za nabavku još jednog konja.
Uz vašu pomoć i podršku, u tjednu kretanja održat ćemo jednodnevnu aktivnost, 22.9.2018.: aktivnost zajedničkog druženja, ujedinjenja i kretanja za one kojima je to otežano.

Sudionici plaćanjem simbolične donacije/kotizacije za sudjelovanje okupit će se na Zrinskom trgu u Koprivnici na bilo kojem „prijevoznom sredstvu“ kojeg imaju (bicikl, noge, konji, motori, role i sl.), dijelimo se u dvije skupine te u pratnji policije i tima liječnika, krećemo prema jezeru Šoderica. Prolazeći kroz podravska sela zajedno iscrtajmo jedno veliko srce.

Dobrovoljni prilozi mogu se uplatiti na izdvojeni račun otvoren u Podravskoj banci: IBAN HR4923860021552003850.
Ovom humanitarnom akcijom želimo okupiti razne udruge, ustanove i tvrtke, ali i pojedince naše uže i šire zajednice, želimo da se svi zajedno ujedinimo u plemenitom cilju i pritom razmijenimo svoja iskustva, razvijemo nova poznanstva i prijateljstva te osmislimo nove ideje za bolji svijet oko nas.
Vidimo se!
Udruga volontera Podravke – PULS i partneri

SHARE IT: