Manifestaciju „Barbara – prikaz mogućnosti i dostignuća“

Domaćin manifestacije je bila Udruga osmijeh, zajedno s Ergelom Galop, Udrugom „Latice“ i Udrugom volontera Podravke – PULS.

Manifestaciju „Barbara – prikaz mogućnosti i dostignuća“ organizira Hrvatski konjički savez osoba s invaliditetom u suradnji sa svojim članicama sa svrhom ulaganja u kvalitetan rad te praćenje razvoja i unaprjeđenje dresurnog jahanja za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj. Pokrovitelj ove manifestacije je Hrvatski paraolimpijski odbor.

Manifestaciju je otvorila potpredsjednica Hrvatskog paraolimpijskog odbora Barbara Fuček-Leško, po kojoj je ova manifestacija dobila ime jer je upravo gđa Barbara nebrojeno puta dokazala da su osobe s invaliditetom vrhunski sportaši te je osobno zaslužna za razvoj sporta osoba s invaliditetom u Hrvatskoj. Otvorenju je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Na natjecanju je sudjelovao 21 natjecatelj: 1 jahačica iz Udruge Krila – terapijsko jahanje i 20 jahača iz Udruge Osmijeh. Svim natjecateljima uručene su rozete i prigodni poklon paketi koje je pripremila Udruga volontera Podravke – PULS. Većina članova Udruge Osmijeh polaznici terapijskog jahanja ujedno su i članovi kluba “Naši anđeli” koji djeluje u sklopu Udruge “Latice”. Cilj manifestacije je da jahači – osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju, u skladu sa svojim mogućnostima, prikažu stečene vještine za koje su prigodno nagrađeni.

Ovom manifestacijom obilježeno je uspješno provođenja programa terapija u Osmijehu u 2017. godini, a s terapijama nastavljamo sve dok nam će nam to vrijeme dozvoliti.

 

SHARE IT: