Nabavljena nova oprema za kvaliteniji pedagoško-rehabilitacijski program

ABC Maestro je pedagoško-rehabilitacijski program za učenje čitanja, pisanja i korištenja Clevy tipkovnice,  Sastoji se od aktivnosti učenja slova, riječi i brojeva.

Primarno je namijenjen djeci s teškoćama koja uče čitati, pisati i koristiti tipkovnicu, ali ga mogu koristiti sva djeca koja tek upoznaju slova i brojeve.

Korisnici tijekom početnih etapa svih igara imaju podršku u učenju u obliku oznaka na virtualnoj tipkovnici ili napisanog predloška traženog slova u krugu za pisanje slova, odnosno dana im je točna uputa o tome gdje se nalazi tipka koju treba pritisnuti i u kojem trenutku.

ABC Maestro program nudi individualizirane postavke koje je moguće potpuno prilagoditi za svakog korisnika, ovisno o njegovim potrebama. Zadaci gradiraju od lakših prema težim, a nakon svakog odgovora osigurana je primjerena povratna informacija. Neki od ključnih rehabilitacijskih značaja ABC Maestra u obrazovanju djece s teškoćama uključuju smanjenje vremena učenja pozicije slova na tipkovnici i jednostavnost poučavanja odnosa i razlike glasa i simbola te ubrzanje stvaranja preduvjeta za razvoj vještina čitanja i pisanja.

“Učimo o zajedništvu bez granica“ kroz koji je projekt nabavljena oprema ( ABC Maestro program, Clevy tipkovnica, dva tableta i prijenosno računalo ) a financiran je sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

SHARE IT: