Radna posjeta Rettet-das-Kind u Eisenstad

Udruga “Latice” u utorak 30.5.2017. godine bila je u radnoj posjeti u Eisenstadu, Rettet-das Kind.
Posjet je u sklopu projekta “New challenges for children with disabilities” financiran iz natječaja “Alps Adriatic Alliance” iz Austrije i Koprivničko-križevačke županije, gdje nam je osim Rettet-das-Kind iz Eisenstada i Sončeko Udruga za cerebralno paralizo iz Maribora također jedan od partnera.
Cilj ove radne posjete je bila razmjena iskustva i znanja. Ovom radnom posjetu se priključila dr. Andrea Polovina i Tanja Laktašić, viši fizioterapeut iz Poliklinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Prof.dr.sc.Milena Stoječvić Polovina“ iz Zagreba.
Na samom početku posjete, prvo su se predstavili naši domačini, dr. Elisabeth Scheikl-Pourkhalil, koja je predstavila rad organizacije.
Rettet-das-Kind ima vrlo razvijenu mobilnu mrežu koja je zadužena za obrazovanje i održavanje mentalnog i fizičkog zdravlja osoba s invaliditetom, djece s poremećajima u ponašanju i djece s jezičnim problemima od rođenja do školske dobi, Rettet-das-Kind obuhvaća cijeli pokrajinu Burgenlanda. Sa djecom radi više od 40 stručnjaka iz različitih područja. Oblici terapije su odabrani u skladu s potrebama djeteta
Rad Udruge Latice predstavila je predsjednica Udruge Nevenka Fuchs, naglasak je bio na projektu koji se provodi sa našim inozemnim partnerima, a to je rehabilitacija djece s teškoćama u razvoju. Tako da nam je i dr. Andrea Polovina predstavila rehabilitacijske programe koje provodi Poliklinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Prof.dr.sc.Milena Stoječvić Polovina“. Ispred Udruge Latice prisustvovali su još Dražen Novačić, Ivančica Cvelber i Armelija Fijačko.
Nakon predstavljanja svi smo zaključili da je ovo jedan dobar početak suradnje koju moramo nastaviti i u budućnosti. Upravo ovakvim partnerstvima i umrežavanjem sličnih Udruga možemo doprinjeti boljoj kvaliteti života osoba s intelektualnim teškoćama i djece s teškoćama u razvoju.

SHARE IT: