Stručno predavanje “Novi izazovi za roditelje djece s teškoćama u razvoju”

Dana 9. srpnja 2018. godine u prostorijama Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije održano je stručno predavanje u organizaciji Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” kroz projekt “Novi izazovi za roditelje djece s teškoćama u razvoju” namjenjeno roditeljima, zaposlenicima ustanova koje provode fizikalnu terpiju, te drugim ustanovama u kojima se zaposlenici susreću s problemima kod djece i kako ih prepoznati. Projekt je financiran iz natječaja “Alps Adriatic Alliance” iz Austrije i Koprivničko-križevačke županije. Predavanja na temu: Rehabilitacija cerebralne paralize – različiti pristupi i Motorički razvoj u prvoj godini života i rano uočavanje simptoma rizika održali su dr. sc. Svetislav Polovina, prim. dr. med., znanstveni suradnik, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije i dr. sc. Andrea Polovina, dr. med. specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije.
Nakon predavanja prezentirana je praksa primjene fizikalne rehabilitacije kod djece s različitim dijagnozama.

Partneri u projektu su Sonček – Mariborsko društvo za crebralno paralizo i Kroatische Wirtshafts agenturim Burgeland. Predavanja je otvorila Nevenka Fuchs, predsjednica Udruge Latice. Predavače i sudionike predavanja je pozdravio Ratimir Ljubić, zamjenik župana u pratnji Željke Koluder Vlahinje, pročelnice Upravnog odjel za zdravstveno-socijalne djelatnosti, a ispred grada Koprivnice pozdravni govor je održala Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika.
Zahvaljujemo svima koji su se odazvali našem pozivu, zahvaljujemo Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko – križevačke županije na ustupljenom prostoru.

 

 

SHARE IT: