Volonteri – osobe vekih srca

Ljetne radionice bile bi neizvedive da nije ljudi velika srca koji po svojim mogućnostima redovito uskaču i obogaćuju naš program te nam omogućavaju zahtjevne svakodnevne aktivnosti u Udruzi. Naši redoviti volonteri Nada, Marinela, Valentina i Petra tako pomažu u dovođenju djece u kolicima do parka, u hranjenju tokom ručka, u svim radionicama te tijekom svih drugih aktivnosti.
Rekle su nam u par riječi zašto su odlučile pomagati na ovaj način:
Petra: “Odlučila sam se za volontiranje zato što sam se htjela upoznati sa djecom koja imaju teškoće u razvoju i pomoći im na neki način ako budem mogla. Volim razgovarati s njima i bolje ih upoznavati.”
Valentina: “Svoje slobodno vrijeme sam željela iskoristiti bolje, kvalitetnije i korisnije pa sam se odlučila za volontiranje. U Udruzi Latice upoznala sam drage korisnike i ostalu veselu radnu ekipu.  Svaki dan nam je drugačiji i lijepo nam je zajedno se družiti.”
Nada:  “Odlučila sam se za volontiranje jer volim pomagati ljudima. Dulje vrijeme pratim rad Udruge Latice i sviđa mi se što rade. Posebno volim pomoći ljudima koji su ovisni o tuđoj pomoći i konačno da si ispunim vrijeme nečim korisnim jer sam od proljeća u mirovini.”
Marinila: “Volontiram jer me pomaganje djeci ispunjuje, a njima puno znači. Zato što želim dati doprinos svojoj zajednici. To mi donosi znanje i iskustvo koji mi pomaže u mom poslu asistentice u nastavi.”
Budi hrabar i odluči se i ti na ovaj veliki i potrebni pothvat i pomozi našoj udruzi 💗
 
Projekt ljetnih radionica financiraju Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i Koprivničke vode.
SHARE IT: