Završena humanitarna akcija “DARUJTE OSMIJEH LATICAMA”

Samom ovom akcijom koja je započela 15. prosinca 2016 kao dio Koprivničke bajke i trajala do 14. ožujka 2017 te dosegla kulminaciju velikim humanitarnim koncertom 12. ožujak pod istoimenim nazivom. Grad Koprivnica pokazao je da ima veliko srce i senzibilitet za osobe s intelektualnim teškoćama i djecu s teškoćama u razvoju te se s pravom zove Grad sa velikim srcem.

Svrha ove humanitarne akcije je bio prikupljanje financijskih sredstava i senzibilizaicja javnosti o djeci s teškoćama u razvoju te osoba s intelektualnim teškoćama.

Financijska sredstva iz ove humanitarne akcije će biti namijenjena članovim odnosno djeci s teškoćama u razvoju i osobama s intelektualnim teškoćama, kojih trenutno brojimo 70-ak sa stalnom tendencijom porasta.

Financijska sredstva će biti namijenjena za rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju, odnosno priprema djece od 3-7 godina za redovno školsko obrazovanje.

Za organizirani boravak školske djece s teškoćama u razvoju za vrijeme školskih praznika

Jedan vid rehabilitacije se provodi sa stručnim timom liječnika i terapeuta fizikalne medicine iz Zagreba, koji educiraju roditelje koji provode daljnju rehabilitaciju djece kod kuće.

Za terapijsko jahanje koje provodimo sa Udrugom za terapijsko jahanje “Osmijeh”

Financijska sredstva će biti namijenjena i za provedbu poludnevnog boravka za klub“ Latica“ odnosno osobe s intelektualnim teškoćama starijim od 21 godine.

Humanitarnu akciju podržao je Grad Koprivnica, Koprivničko – križevačka županija te Povjerenstvo za ravnospravnost spolova Koprivničko – križevačke županije, kojima se ovim pute zahvaljujemo.

Hvala izvođačima: Mejaši, Gazde, Mjesečina, Dangube, Zgubidani, Franjo Barić, Romana Pavliša, Neven Stipčić , Mirko švenda – Žiga, Mladen Medak Gaga i Miroslavu i Gordani Evačić što su se odazvali te svojim nastupima nemjerljivo pridonijeli uspješnosti koncerta na zadovoljstvo naše i zadovoljstvo svih posjetitelja.

Hvala Podravki i podravkinoj Udruzi volontera „PULS“ na prekrasnom slatkom iznenađenju.
Veliko hvala svima koji su se uključili u ovu prekrasnu priču i prepoznali naše programe kao nešto što je neophodno za podizanje kvalitete života svakog našeg člana.

Vaše LATICE

SHARE IT: