Završene ljetne radionice mlađeg kluba “NAŠI ANĐELI”

 

Sa danom 18. 08. 2017 godine završili smo sa ljetnim radionicama mlađeg kluba “NAŠI ANĐELI” za koja su sredstva osigurana projektima „I mi želimo sretno djetinjstvo“  financiran iz sredstava proračuna GRADA KOPRIVNICE i “Anđeli kroz praznike” financiran iz sredstava proračuna KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJE. Projektima su bila osigurana sredstva namijenjena za provedbu rehabilitacije i habilitacije djece s teškoćama u razvoju školske dobi, njihovu socijalizaciju za vrijeme ljetnih i zimskih praznika.  Govorimo o večini djece koja su polaznici COOR PODRAVSKO SUNCE te završetkom školske godine odnosno za vrijeme ljetnih praznicima kao i na polugodištu za vrijeme zimskih praznika za njih prestaju aktivnosti. Ovim projektom uspjeli smo osigurati tri puta tjedno radionice uz stručni tim u sastavu dvije voditeljice Antoniju Priliku i Sandru Gašparić te fizioterapeuta Antonio Mađerić i nezaobilazne volontere UDRUGE KOPRIVA  – Volonterskog centra Koprivnica.

Ovim projektom obuhvaćeno je bilo petnaestero djece s teškoćama u razvoju raznih dijagnoza od toga sedmero u kolicima što iziskuje dodatne sposobnosti i vještine voditeljica i volontera u nepredvidivim situacijama. Terapeut Antonio provodio je aktivnosti razgibavanja prema individualnim potrebama i mogučnostima djece. Kroz igru, crtanje, bojanje,  djeca na poticaj voditeljica i volontera ozbiljno su se uključila u izradu ukrasa za kosu, ogrlica, narukvica, ukrasnih tepiha, ženskih torbi, oslikavanja majica, šivanje ukrasnih vrečica za staklenke i još mnogo raznih praktičnih ukrasa. Uz voditeljicu Antoniju i Sandru svojom kreativnošću i osmišljavanju uradaka istaknule su se volonterke Marinela Ivanček i Nikol Vila. Sveukupno uključeno je bilo petnaestero volontera, odrađeno 306 volonterskih sati i samim tim dali veliki doprinos uspješnosti projekta. Predivno je vidjete sve te mlade ljude koji su svoje vrijeme podarili našoj djeci i teško bi bilo bez njih provoditi ovaj i slične projekte.

Ovom prigodom naš gost je bila Nina Orak voditeljica VOLONTERSKOG CENTRA KOPRIVNICA. Nina Orak je izjavila kako je ugodno iznenađena našim aktivnostima, da je otvorena za sva pitanja u svezi volontera i organizacije volontiranja i dala podršku nama i svim volonterima te najavila daljnju uspješnu suradnju sa našom Udrugom.

Radionice smo zaključili domjenkom, te druženjem djece, roditelja, voditeljica, našeg terapeuta i volontera uz razmjenu informacija stečenih kroz ovaj projekt. Nastavljamo za vrijeme zimskih praznika.

Zahvaljujemo GRADU KOPRIVNICI, KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI na financiranju ovog hvale vrijednog projekta, COOR-u PODRAVSKO SUNCE na ustupljenom prostoru, VOLONTERSKOM CENTRU KOPRIVNICA, svim volonterima uključenim u provedbu ovog projekta.

 

SHARE IT: